Smoothietrender 2018

post thumb
Nyheter
by Hemron/ on 19 Jul 2018

Smoothietrender 2018

Det är ingen överdrift att intresset för smoothies fullkomligt exploderat de senaste åren. Vi älskar smoothies i alla de färger och former, visst gör du det också? I veckans artikel har vi listat tre superheta smoothietrender för året 2018. Häng på för extraordinär smoothie-inspo!

Nyttiga smoothies Först hittar vi förstås de mer hälsoinriktade smoothiesarna. I denna kategorin kan lugnt konstatera att sky is the limit, bara du själv och din fantasi kan sätta stopp för vilket innehåll du väljer. Vanligt är att ha banan som en bas, antingen frusen eller färsk. Den frysta bananen ger en mer tjock och nästan glassliknande konsistent som passar perfekt till smoothiebowls som äts med sked. Föredrar du en mer tunnflytande smoothie som kan drickas bör du använda färsk banan. Ett tips är att skiva riktigt mogna bananer (skalet ska helst ha bruna prickar) och förvara i en burk i frysen, när du blir smoothiesugen är det bara att plocka fram dem! Hur som helst, med banan som bas kan du välja att göra en grön och mindre söt smoothie. Här passar spenat, grönkål, avokado och spirulina utmärkt. Mixa tillsammans med en lite syrlig frukt, exempelvis ananas eller mango för en frisk smak. Gillar du lite mer bäriga smoothies rekommenderar vi dig att mixa bananen tillsammans med hallon, blåbär eller jordgubb – sommarfräscht!

SMOOTHIE TIPS SMOOTHIERECEPT SMOOTHIE DIET NYHETER OM OSS KONTAKTA OSS Search Sök… Smoothietrender 2018 av Fridajuli 19, 2018 smoothie i lasvegas Det är ingen överdrift att intresset för smoothies fullkomligt exploderat de senaste åren. Vi älskar smoothies i alla de färger och former, visst gör du det också? I veckans artikel har vi listat tre superheta smoothietrender för året 2018. Häng på för extraordinär smoothie-inspo!

Nyttiga smoothies

Först hittar vi förstås de mer hälsoinriktade smoothiesarna. I denna kategorin kan lugnt konstatera att sky is the limit, bara du själv och din fantasi kan sätta stopp för vilket innehåll du väljer. Vanligt är att ha banan som en bas, antingen frusen eller färsk. Den frysta bananen ger en mer tjock och nästan glassliknande konsistent som passar perfekt till smoothiebowls som äts med sked. Föredrar du en mer tunnflytande smoothie som kan drickas bör du använda färsk banan. Ett tips är att skiva riktigt mogna bananer (skalet ska helst ha bruna prickar) och förvara i en burk i frysen, när du blir smoothiesugen är det bara att plocka fram dem! Hur som helst, med banan som bas kan du välja att göra en grön och mindre söt smoothie. Här passar spenat, grönkål, avokado och spirulina utmärkt. Mixa tillsammans med en lite syrlig frukt, exempelvis ananas eller mango för en frisk smak. Gillar du lite mer bäriga smoothies rekommenderar vi dig att mixa bananen tillsammans med hallon, blåbär eller jordgubb – sommarfräscht!

Veganska smoothies

Veganismen blir allt mer populär och därigenom har efterfrågan av veganska smoothies ökat markant. Bra för både djur, miljön och din hälsa! Så vad skiljer då en vegansk smoothie från en vanlig sådan? Jo, en vegansk smoothie saknar helt mjölkprodukter eller andra animaliska produkter, att istället för vanlig mjölk eller yoghurt använda mjölkfria alternativ gör din smoothie veganvänlig. Exempel på substitut är kokosmjölk, havremjölk, mandelmjölk, soyamjölk, cashewmjölk och därtill finns det många andra varianter att välja mellan. Vi tycker personligen att smoothies blir godare . En av våra egna favoriter är kokosmjölken som ger drycken en härlig karaktär – tips!

Smoothies med godis och annat gött

Något som under 2018 blivit omtalat är “onyttiga smoothies”. Här pratar man ofta om så kallade smoothie jars som är långt ifrån kalorisnåla. Denna typ av smoothie, som egentligen är mer som en milkshake, är baserad på mjölk, glass och grädde där mängder av olika smaker och toppings finns att välja mellan. Vad sägs som en chokladshake toppad med jordnötssmör och kakor? Yes please! Att dra i sig en godissmoothie varje morgon är förmodligen ingen bra idé, men att då och då unna sig en känns inte mer än rätt. Man ska njuta av det goda, visst?