Smoothierecept

Våra bästa smoothierecept

Våra bästa smoothierecept

Finns det någon godare frukost eller mellanmål än en smoothie? Inte om du frågar oss och därför tänker vi dela med oss av våra bästa och smarrigaste smoothierecept. Saken är den att det går att göra smoothie på i princip alla frukter och grönsaker. Vill du göra en törstsläckande smoothie har du bara fruktsaften eller lite vatten som bas. I många smoothies recept är basen yoghurt, mjölk, havre-, mandel- eller sojadryck. Det ger en matigare smoothie som är prefekt som mellanmål eller som energidryck efter ett hårt träningspass.

Förutom våra smoothie tips och ingredienser, är det enda du behöver en stavmixer eller en blender och ett stort glas. Vill du dricka långsamt och njuta länge använder du sugrör.

Smoothie med yoghurt och frukt

Fruktsmoothies är fräscht och gott en varm sommardag. Det smoothierecept som vi gillar bäst är en banan, en näve nyplockade jordgubbar (frusna går lika bra), lite mango (färsk eller frusen) och, om man vill, en skvätt lime. 2 dl yoghurt som bas. Mixa och njut!

Nummer två på vår favoritlista är smoothie gjord på en banan, en deciliter blåbär, en deciliter hallon och lite vatten, mjölk, yoghurt eller något mjölkfritt alternativ som bas. Gott som svalkande dryck en solig dag på stranden eller vid bassängen på badet där doppen avlöser varandra.

Smoothierecept med grönsaker

Smoothierecept med grönsaker

Vill du ha lite extra nyttiga smoothierecept har vi självklart även sådana. Vad sägs om ett smoothierecept med bladspenat, nässelblad och avokado? Färgen blir härligt grön, nästan åt det giftgröna håller men vil lovar att den är fullproppad med nyttigheter.

En ren smoothie diet är inget vi rekommenderar, hur mycket vi än älskar smoothie, men smoothies kan mycket väl vara den del av en diet. En matig smoothie håller dig mätt längre än två ostmackor och en kopp kaffe till frukost. Dessutom är den packad med näringsämnen som din kropp mår bra av.

Mycket socker i smoothie?

Precis som många andra recept innehåller smoothies recept socker. Men när man pratar om socker gäller det att skilja på socker och socker. Processat vitt socker är rena giftet för kroppen, det är ingen nyhet. En smoothie, förutsatt du gör den själv, innehåller inget annat än fruktsocker och mjölksocker (om du har mjölkprodukter som bas). Så länge du inte är diabetiker har kroppen inga problem med att hantera fruktsocker.

Fruktsocker är naturligt socker som vi människor har ätit sedan urminnes tider och det är en sockerart som våra kroppar är vana vid. Det finns ingen som helst anledning att lägga till strösocker eller andra sötningsmedel i ett smoothierecept. Fruktsmakerna kommer till sin fulla rätt utan socker och din kropp kommer att må betydligt bättre när den slipper försöka hantera processat och onaturligt socker.