Smoothies I Ur Och Skur

post thumb
Nyheter
by Hemron/ on 02 Aug 2017

Smoothies I Ur Och Skur

Denna sommaren har precis inte varit den bästa man kan önska sig….. – iallafall inte ur vädersynpunkt. Vad gör väl det när man kan pigga upp sig med en färglad och nyttig smoothie som fyller dig med energi som räcker nästan hela dagen.

Bara Smoothie hos mig

Tänker på sången av Orup – bara regn hos mig, låt oss byta ut det mot smoothie istället. Vi vill nog påstå att smoothies är bra för allt, för kropp och själ och för den som inte är så hungrig på morgonen. Här kommer ett litet tips på en nyttig dryck som får dig att vakna upp på morgonen.

Grön morgonsmoothie

Jag brukar inte själv gå efter specifika mått utan måttar bara upp på en höft när det gäller att mixa en god dryck. Prova dig fram så att drycken passar dig.

  • Ta ungefär en näve baby-spenat
  • Saften av en apelsin, gärna apelsin-köttet med.
  • En bit citron
  • En halv banan
  • En liten bit färsk ingefära
  • En klick grekisk yoghurt
  • Toppa med något tillskott som linfrö, chiafrö eller nötter.

Fyll på med lite vatten i mixern och kör igång härligheten – det går supersnabbt.

Häll upp i stort snyggt glas och gärna med en liten bit apelsin i, det måste se gott ut.

Drick och njut och känn hur nyttigheterna sprider sig i kroppen – en perfekt start på morgonen.

Tänk på att det är en hel del kalorier i en smoothie, så att drycken ersätter något som du kanske annars äter till frukost. Smoothies är något som går att variera i all oändlighet. Öppna kylskåpet och ta även en titt i din fruktkorg – kanske har du redan en perfekt dryck hemma som bara ligger och väntar på att bli upptäckt och uppdrucken. Grönsaker som morötter, selleri och gurka går utmärkt att göra en nyttig dryck på och vilka härliga färger det ger sedan. Stoppa ner några hallon eller blåbär och en bit banan och du har på några ynka minuter trollat fram en ny och god dryck.