Smoothie Utan Yoghurt – Går Det?

post thumb
Nyheter
by Hemron/ on 31 May 2021

Smoothie Utan Yoghurt – Går Det?

Är det möjligt att göra en smoothie utan yoghurt? Så klart det är! Det finns absolut ingenting som säger att en smoothie måste innehålla yoghurt och det finns mängder av alternativ om du vill undvika mjölkprodukter. Här delar vi med oss av våra bäst och smarrigaste tips för hur man gör en god och nyttig smoothie.

Vårt första smoothie tips är: våga experimentera. Det går att köra ner nästan vad som helst i frukt och grönsaksväg i en smoothie. Och inte nog med det, det går att använda en massa olika livsmedel som bas istället för yoghurt.

Balansera protein och kolhydrater

Det viktiga med en smoothie, förutom att den ska smaka gott, är balansen mellan proteiner och kolhydrater. En perfekt smoothie innehåller lika mycket av båda, men det kan vara lite lurigt att få till den balansen om man inte vill använda mjölkprodukter, eller?

Vårt svar är, nej, faktiskt inte. Många tror att det bara är kött som innehåller proteiner, men det är ett fullständigt felaktigt påstående. Grönsaker som exempelvis broccoli, böngroddar och spenat innehåller protein, liksom olika typer av havregryn.

Smoothie utan yoghurt – vad tar man istället?

Många väljer att ha yoghurt som bas i sin smoothie, något som kan ställa till det för en laktosintolerant. Här kommer några andra tips:

  • Havremjölk – fungerar utmärkt att göra smoothie på
  • Vatten – smoothien blir lite mer som juice men precis lika god
  • Proteinshake – proteinpulver utblandat i vatten mixad med frukt är riktigt gott

Förslag på ingredienser

Det går alltså utmärkt att göra en smoothie utan yoghurt. Vi uppmanar istället alla att experimentera med olika bär, frukter, grönsaker och nötter för att få fram den smakkombination som blir din absoluta favorit. Eller det blir kanske flera.

Vill du ha en smoothie som är lite matigare och som håller dig mätt längre, kan du knäcka och mixa i ett rått ägg. Om du inte är känslig för konsistensen i maträtter kan du mixa havregryn fint och röra ner dem. Det är bara att prova sig fram!