Mina Favoritsmoothies

post thumb
Nyheter
by Hemron/ on 18 Dec 2016

Mina Favoritsmoothies

Smoothies, Smoothies! Vem älskar inte smoothies? Att jag har en viss förkärlek till denna flytande magi till föda är knappast någon nyhet. Idag tänkte jag dela med mig av mina absoluta favoritsmoothies!

Banan och Jordgubb

Denna smoothie är en riktig törstssläckare och min absoluta sommarfavorit.

Du behöver: 1 banan, en handfull med frysta jordgubbar (färska går också bra förstår), 1 dl turkisk yoghurt med full fetthalt, ett gäng mandlar, en skvätt mandelmjölk.

Så här gör du: Lägg bananen, en handfull gubbar, den turkiska yoggin, madlar och madelmjölken i en blenden och kör runt tills du har en bra konsistent. Ett tips om du har färska jordgubbar, är att tillsätta ett gäng iskuber, det kan bli lite blaskigt annars. Häll upp i ett högt glas och toppa med en jordgubbe. Servera med ett sugrör!

Jordnötsmör, protein och Banan

Är du ett gym freak? Då kommer du gilla denna smoothie som är lite mer matig, samt innhåller proteinpulver för ökad muskeltillväxt-.

Du behöver: 2 msk jordnötsmör, 1 skopa proteinpulver, 1 banan samt 2 dl naturell yoghurt.

Så här gör du: Rör ut proteinpulvret i yoghurten, detta för att undvika att pulvret klumpar sig. Blanda sedan bananen, jordnötssmöret med proteinyoghurten. Kör ett varv eller två i en blender. Obs! Akta dig för att köra ingridientserna för länge, det kan bli lite konstig konstistens då! Servera i en shaker.

Blåbär och Acai

Alla snackar om ”mirakelbäret” acai. Jag kan erkänna att jag var aningens skeptisk men efter att ha testat är jag lika främst som alla andra! Bland blåbär och acai med grekiskt yoghurt och hallonkvarg för en smarrig smoothie.

Du behöver: 2 tsk acaipuler, 1 dl frysta blåbär, 1 dl grekisk yoghurt, 1dl kvar med hallonsmak.

Så här gör du: Blanda alla ingridientser i en blender och kör i ca 30 sekunder. Obs att du kan använda färska blåbär, men var varse om att konsistensen på smoothien kan bli lite vattning. Ett tips är att tillsätta ett gäng iskuber för att få en mer trög konsistens. När det är blandat och klar är det bara att hälla upp allt i ett glas- Toppa med blåbär och hallon, serveras iskall med ett sugrör och kanske ett paraply eller två.

Grönkål och avokado

Är du, precis som jag, ett fan av gröna och matiga smoothies rekommenderar jag dig att testa denna supernyttiga smoothie med grönkål och avokado.

Du behöver: 0,5 dl apelsinjuice (helst färskpressad), 1 banan, 1 avokado samt 2 blad grönkål.

Så här gör du: Lägg bladen med grönkål i blöt. Varför det, kanske du undrar? Jo. detta gör att dem mjuknar och blir lättare att jobba med i blendern. Låt bladen ligga i ca 10 minuter. Medan du väntar kan du lägga juicen, bananen samt avokadon redo i blendern. Tillsätt grönkålen och kör på full effekt i ca 40 sekunder. Om du tycker att konsistenser är lite för fast, är det fritt fram att tillsätta någon form av nötmjöl för en mer rinnig känsla. Min favorit är hasselnötsmjölk. Servera och glöm inte att njuta av denna gröna hälsobomb!