Layered Smoothies – Den Visuella Smoothisen

post thumb
Nyheter
by Hemron/ on 21 Feb 2017

Layered Smoothies – Den Visuella Smoothisen

Att göra ’Layered Smoothies’, alltså smoothies i olika lager, är inte så svårt som man kan tro utan här handlar det mest om tålamod och tid. Att göra Layered Smoothies innebär att man förbereder två, eller fler, smoothie baser. Det man sedan gör är att man tillsätter den ena smoothiebasen över, eller under, den andra och på så sätt skapar man visuella lager. När man gör sina Layered Smoothies får man därför räkna med att det tar lite längre tid en att göra en vanlig traditionell smoothie och vill man lyckas med en riktig bra Layered Smoothies är det inte bara det visuella som räknas utan även smaken. Smoothiefantaster, som naturligt kan kombinera olika smaker in i en tilltalande smakkombination, brukar sällan följa några speciella recept men för er som kanske känner att ett bra recept alltid kan vara till hjälp tänkte jag nu redogöra för några av mina personliga favoritsajter som ger recept på riktigt goda Layered Smoothies.

Personligen gillar jag att testa nya smoothie och även om jag gillar att testa mig fram genom egna recept trivs jag även i att finna inspiration bland andra skrivna recept. En av mina absoluta favoritsajter är hälsosajten brit.co som dagligen bjuder in till givande hälsotips och fantastiska mat och smoothierecept. I inlägget “15 Layered Smoothie Recipes for a Beautiful Morning” finner man otroliga recept på Layered Smoothies och det är bland annat här jag finner min inspiration. Här finner man bland annat en Peanut Butter Chocolate Protein Smoothie som är en proteinsmoothie som endast kräver två olika smoothielagar – ett ”banan, jordnöt och Maple Siraps” lager som faller som toppen på ett ”Chokladprotein, kakao och chiafrös” lager. Dessa två lager bildar tillsammans den perfekta smak- och färgkombinationen och är dessutom supernyttig! Läs om hur man kan göra denna Layered Smoothie här.

Utmana dina vänner i bästa Layered Smoothiesen

Det roligaste med att göra Layered Smoothies är möjligheten att få tävla med sina vänner om vem som gör den snyggaste och såklart godaste lager smoothiesen. Jag och mina vänner brukar samlas en gång i månaden och ha det jag kallar ”Tematurneringen”. I vår tematurnering gäller det att utefter ett bestämt tema skapa en Layered Smoothie efter temats färger och det vi kallar ”visuella smaken”. Med visuella smaken menar jag hur temat skulle smaka om det var en smak. T.ex. för några månader senare hade vi ett tema som vi kallade ”Film&Logo-tema”. I detta tema skulle vi alltså skapa en smoothie baserad på en logga eller en film utefter eget val. Jag som har en liten förkärlek för Rocky tänkte dra ihop något efter de temat och började därför leta efter något som skulle kunna passa in. Efter en stund fann jag som resultat en Bethard hemsida som bjöd in till en tuff och lite Rocky-inspirerad hemsida. Jag har aldrig varit särskilt insatt i såna typer av sidor men inför denna utmaning fann jag ändå sajten tilltalande och med inspiration från den coola loggan skapade jag en 2-lagers smoothie i grönt och gult. Tyvärr misslyckades jag med utmaningen och min 2-lagers smoothie hamnade sist i månadens turnering på grund av att mina två lager på något sätt blev en enda brun röra – men som man brukar säga även de bästa kan misslyckas!