Höstinspirerade Smoothies

post thumb
Nyheter
by Hemron/ on 25 Sep 2017

Höstinspirerade Smoothies

Nu börjar sommar gå mot höst och vi är redo att krypa upp i soffan framför en brasa med något gott. Och vad är inte bättre än en hälsosam höstdrink. Här kommer vi med några drinkar som kan passa att gotta sig med i höstmörkret, som du dessutom kan dricka utan att få dåligt samvete!

Smoothie med pumpa

Detta kan vara den mest höstiga, eller kanske snarare den mest Halloween-iga smoothien man kan göra. Denna är lite sötare så passar dig som dig som älskar det! Samtidigt som jordnötssmöret gör det så mycket bättre. Svårt att sätta fingret på varför denna är så bra, men är ett absolut måste att testa på!

Det som är så bra med att käka pumpa är förutom att det är bra för både hy och hår innehåller det en massa nyttigheter som fiber, vitamin K och A. Det kan minska stress och depression, förhindra magsår och kan minska astmaattacker!

Blanda bara ihop alla ingredienser till en slät mix, detta recept passar perfekt för en dryck!

pumpasmoothie300 g hokkaidopumpa 1 stor morot eller 2 små 200 g fryst eller färsk mango ½ tsk vaniljpulver 2 dl mandelmjölk 1 dl vatten En nypa Stevia 1 tsk jordnötssmör 1 tsk rivet ekocitronskal

Smoothie med äpple och kanel

För dig som vill ha en smoothie med lite mindre ingredienser är denna med äpple och kanel perfekt. Dessutom är den fylld med protein. Det som är super med speciellt kanel är att det är fyllt med antioxidanter, är anti-inflammatoriskt, minskar risken för hjärtproblem, kan förbättra känsligheten för insulinhormonet och en hel del andra bra saker! Så om du är sugen att proppa i dig alla dessa goda grejer ska du dricka denna super-smoothie!

Allt du ska tänka på när du blandar ihop denna är att mixa allt förutom sojamjölken tillsammans först. Sedan tillsätter du sojamjölken och mixar det lite snällt.

1 äpplesmoothie1 st äpple(n), rött utan skal 2 dl sojamjölk, eller lättmjölk 0,5 tsk kanel 0,5 dl kesella, 1% fett