Hälsosam Smoothie

post thumb
Nyheter
by Hemron/ on 24 Jan 2022

Hälsosam Smoothie

En hälsosam smoothie är ett perfekt mellanmål när du inte har så mycket tid över. Du slänger bara ner alla ingredienser du vill ha i en mixer och låter mixern göra jobbet. Den kan intas hemma eller på språng beroende på din livssituation. Dessutom kan du till stor del fylla den med vad du själv tycker om så länge det är hälsosamt.

Gå på en smoothie diet

Att gå på en smoothie diet är ett perfekt sätt att skapa nya och hälsosammare vanor. Du kan dessutom göra dem ganska matiga så du håller dig mätt länge. Ett knep är att blanda i havregryn i en hälsosam smoothie. Då kommer du få den där mättnadskänslan som du är ute efter. Du kan börja att testa 1 vecka och se hur det känns. Du kan även göra smoothie bowls för att få känslan att du äter middag.

Smoothies är också ett enkelt sätt att minska matsvinn.Det slängs alldeles för mycket mat idag vilket är dåligt ur en miljösynpunkt. När du har lite frukter eller grönsaker över kan du bara slänga ner dessa i en mixer och göra en smoothie. På så sätt behöver inget slängas.

Hälsosam smoothie med vätska

Den stora boven när det kommer till hälsosamma smoothies är själva vätskan. Vanlig komjölk innehåller väldigt mycket kalorier och kan dessutom göra dig uppsvälld i magen. Välj istället någon växtbaserad mjölk eller kokosvatten. Det kommer fortfarande sätta smak på smoothien och är bättre för din kropp. Om du behöver inspiration på recept finns det massvis att hitta på nätet. Du kan också testa dig fram tills du ser vilka smakkombinationer som du tycker bäst om.

En smoothie kan verkligen intas var som helst. Du kan till exempel sitta och ta ut Stryktipset med några vänner samtidigt som du sitter med din smoothie. Om ni är ett gäng kan du dessutom bjuda alla på varsin smoothie. Alla kan få plocka ihop sin egen variant som de gillar. Det kommer säkerligen vara uppskattat.

Gör gröna smoothies

Gröna smoothies är ett säkert kort om du vill satsa på en hälsosam smoothie. Blanda i saker som spenat eller avokado tillsammans med en massa annat gott. Du kan till exempel börja varje morgon med en sådan för en riktigt bra start på dagen. När du väl fått in vanan med smoothies kommer det bli en naturlig del av ditt liv.

Med en smoothie får du snabbt och enkelt i dig alla näringsämnen som du behöver. Testa dig fram med olika recept och njut till frukost, lunch eller när som helst.