Boosta Välbefinnandet Med Gröna Smoothies

post thumb
Nyheter
by Hemron/ on 08 Nov 2017

Boosta Välbefinnandet Med Gröna Smoothies

Det är inte alltid så lätt det här med att få i sig alla de vitaminer, mineraler och andra slags näringsämnen som vår kropp mår så bra av. Kanske är det inspirationen som tryter, tiden som inte räcker till eller till och med så att man inte gillar smaken av det man borde äta för att få i sig allt som är bra! Då är det perfekt läge att mixa ihop en härlig grön smoothie, där man kan smyga ner massor av nyttigheter och fortfarande njuta av mumsiga smaker. Gillar du till exempel banan är det här en utmärkt frukt att slänga ner i blendern tillsammans med spenaten eller grönkålen, eftersom den täcker smaken bra, mättar och är en billig ingrediens att använda sig av. Men för att ge dig lite mer av en startpunkt och inspirera till att börja experimentera med grönsaker i dina smoothie-recept har jag här samlat ett par smarriga förslag på gröna smoothies att pigga upp både kropp och knopp med i höstmörkret!

Avokadosmoothie med mango och spenat

Den här avokadosmoothien är både krämig och god, med söt smak av mango i kombination med nyttigheter som vitamin K, järn och antioxidanter från spenat. Förutom att avokadon gör smoothien lyxigt krämig till konsistensen bidrar den också med bra, enkelomättade fetter samt fibrer. Den både mättar och minskar sötsug vilket gör den perfekt att mixa ner i frukostsmoothien innan man drar iväg till skola eller jobb. Det finns alltså många hälsofördelar med just denna smoothie och den fungerar lika bra till frukost som mellanmål eller varför inte en hälsosammare efterrätt!

Ingredienser för 1 portion:

 • 1 avokado
 • 2 dl grekisk yoghurt
 • 1 dl mjölk
 • 1 dl fryst mango
 • En näve spenat
 • Saften från en halv lime Lägg alla ingredienser i en blender, mixa till slät konsistens och häll upp. Toppa eventuellt med en limeskiva eller några goda bär.

Supersmoothie med grönkål och ingefära

Här kommer en riktig tunglyftare till smoothie, med både spenat och grönkål som bidrar med massor av hälsoboostande ämnen. Grönkålen kan mycket väl vara en av de nyttigaste grönsakerna vi kan äta, då den innehåller massiva mängder C-vitamin, men även vitamin A och E samt rikligt med järn. Kombinerat med de andra ingredienserna i den här supersmoothien kommer du garanterat att få en supernyttig kick om du väljer att starta dagen med att dricka en sådan. Eftersom det här receptet också innehåller fler ingredienser innebär det en mäktigare smoothie, men du kan självklart anpassa själv hur mycket du vill använda i tillagningen.

Ingredienser för 1 portion:

Grön supersmoothie

 • 1 avokado
 • 1 banan
 • 1 äpple
 • 2-3 cm färsk ingefära
 • 2 dl apelsinjuice
 • En näve grönkål
 • En näve spenat
 • Saften från en lime
 • Vatten Lägg alla ingredienser i blendern utom vattnet. Mixa och späd med vatten till lagom konsistens. Häll upp smoothien och toppa med valfria bär eller frukter.

Det finns såklart oändligt många fler recept och kombinationer att testa i den spännande världen av gröna hälso-smoothies! Det fantastiska med smoothies är just att man kan mixa och matcha lite hur man vill för att hitta nya recept som både gör och smakar gott. Ett bra tips är att utgå från ett recept man gillar och testa variera det genom att byta ut frukter eller grönsaker mot andra som man gillar. Det kluriga med gröna smoothies förutom att få till en bra smak kan vara att få till den fina, gröna färgen. Mixar man till exempel spenat och jordgubbar kommer man få fram en brunaktig dryck, något som kan vara värt att tänka på om man ska bjuda till andra eller vill få till fina foton av sin skapelse! Vad som är viktigt att komma ihåg är att smoothies blir precis så enkla eller avancerade som man själv gör dem, det finns inget som säger att en bra smoothie behöver ha si eller så många ingredienser. Experimentera och ha kul, det är allt som krävs.