Äta Choklad Med Gott Samvete!

post thumb
Nyheter
by Hemron/ on 20 Sep 2017

Äta Choklad Med Gott Samvete!

Ibland vill man bara sätta sig och trycka i sig en drös med onyttigheter. Min egna bov är choklad i mängder! Detta är helt enkelt någon som jag gång på gång går tillbaka till och aldrig kan hålla mig undan. Men istället för att sitta och gråta när jag trycker i mig ett helt Marabou choklad, har jag istället börja göra mina egna, hälsosamma snacks med choklad, win win situation! Dessutom är det minst lika gott, om inte godare med dessa recept som jag kommer komma med idag. Så var redo att kavla upp ärmarna, för nu är det dags att få händerna skitiga och baka ihop någon riktigt gott och nyttigt!

Nötrutor med choklad & kaffekräm

För dig som vill ha en sjudundrande kaka som man kan äta med gott samvete är det denna goding. Jag kan lova att om du bjuder på denna kommer du bli väldigt populär!

Botten:

4 dl mandlar 10 dadlar 1 msk kokosolja 1 nypa vaniljpulver 1 nypa himalayasalt

Gör såhär:

Kärna bara dina dadlar och kör ihop alla ingredienser i en matberedare. Sedan trycker du ut smeten på bakplåtspapper ca 1 cm tjock och sätter in den i kylen. Sedan drar vi igång med toppingen!

Topping:

2 mogna avokado 1,5 dl raw cacao 1 dl kokosolja ca 2 msk nescafe 1 nypa himalayasalt Knappt 0,5 dl honung

Gör såhär:

Blanda ihop alltihopa i en matberedare så det blir en härlig smet. Såklart kan du anpassa cacaon efter hur mycket choklad du tycker det ska smaka. Sedan brer du bara ut smeten på din botten och låter det stelna i kylen. Skär sedan upp den i rutor och den är redo att äta!

Choklad-smoothie

Såklart måste vi också ha med en smoothie på menyn! Denna är väldigt enkel att göra, precis som en smoothie ska vara! Blanda bara ihop följande ingredienser och du kan antingen bjuda andra eller dricka upp hela själv – med gott samvete!

Ingredienser:

1 avokado 1/2 dl kokosmjölk drygt 1/2 msk kakao salt för att lyfta fram övriga smaker samt 1 tsk vardera av mct- och linfröolja

Raw food-chokladbollar

Dessa är helt perfekta att ha i kylen som ett litet snack när man är sugen på något mindre men åh så gott! Personligen föredrar jag dessa framför vanliga chokladbollar. Dessutom tar det mindre än 15 minuter att blanda ihop smeten och de är redo att tugga i sig!

Ingredienser:

1 dl Sötmandel 1 dl Cashewnötter 8 st Dadlar, urkärnade 1 msk Kakao 1.5 msk Kokosfett 1 dl Kokos eller nötter att rulla dom i

Gör såhär:

Börja med att blanda ihop nötterna så de blir mjöliga, vill du ha lite bitar av nötter i kan du såklart göra mjölet lite grövre med cashewbitar. Tillsätt sedan dadlar, kakao, kokosolja och mixa ihop det hela till en smet. Sedan är det bara till att rulla ihop bollarna och vända i vad du själv föredrar – riven kokos, hackade nötter, kakao eller något annat gott (såklart inte pärlsocker denna gången). Sedan är klart!

Nu har du tre olika recept att prova på, några lite enklare och någon lite svårare. Jag kan lova att det är en bit av himmelen och både vuxna och barn kommer älska dina verk. Har du några andra recept som du tycker att jag ska prova får du mer än gärna slänga in en kommentar så kanske jag provar just din! Dessa recept hittade jag här hos Mitt Kök och här på Cecilias blogg!