Smoothie Diet

Kan smoothies hjälpa dig att gå ner i vikt?

Kan smoothies hjälpa dig att gå ner i vikt?

Oavsett om det är badsäsongen eller semesterresan som närmar sig så är det tillfällen när extra kilona gör sig gällande och många börjar tänka på en bantningskur. Smoothie diet är något som har blivit alltmer populärt och i den här artikeln ska vi försöka reda ut om en smoothie diet 7 dagar verkligen är ett effektivt sätt att minska ner bilringarna på. Går det verkligen att hålla sig mätt och nöjd, orka jobba och träna och gå ner i vikt med hjälp av en diet som är helt baserad på smoothies?

För att du ens ska kunna börja med en diet som är baserad på smoothie behöver du kanske några smoothie tips för att kunna variera.

Satsa på frukt och grönsaker som ingredienser

Vill du ge kroppen en kick och boost kan du prova en smoothie diet detox. En detoxkur rensar inte ut din kropp men den kan ge ett tillskott av naturliga vitaminer som kroppen kan ta upp. Det gynnar ditt immunförsvar.

Det är bättre att välja smoothies med naturliga vitaminer än konstgjorda på burk. Syntetiskt framställda vitaminer är svåra, för att inte säga omöjliga för kroppen att ta upp eftersom kroppen inte känner igen ämnena. Vitaminer som kommer från frukt och grönsaker är däremot inga problem och tas lätt upp av tarmarna.

Smoothie diet - fungerar det?

Smoothie diet - fungerar det?

Det är fullt möjligt att gå ner i vikt med smoothies, eller i alla fall att kickstarta en viktnedgång med en smoothie diet. Till syvende och sist handlar det om att göra en livsstilsförändring och lägga om kostvanorna helt och hållet.

Vill du äta en nyttigare frukost eller ersätta fikan på jobbet med något som inte sätter sig runt midjan, är smoothie perfekt. Vi har skrivit ett annat inlägg där du kan hitta alla våra favoriter när det kommer till smoothierecept. Det fina med smoothies är att det går att ha nästan vad som helst i frukt-, grönsaks- och kryddväg i dem.

En ren smoothie diet är inget vi rekommenderar, hur mycket vi än älskar smoothie, men smoothies kan mycket väl vara den del av en diet. En matig smoothie håller dig mätt längre än två ostmackor och en kopp kaffe till frukost. Dessutom är den packad med näringsämnen som din kropp mår bra av.

MYCKET SOCKER I SMOOTHIE?

Inom de ayruvediska kulturen anser man att kryddor gynnar tarmfloran och att det i sin tur stärker kroppens immunsystem. Om du bestämmer dig för en smoothie diet 7 dagar kan du prova att lägga till kryddor som ingefära, chili och basilika som alla anses gynna matsmältningen och underlätta för kroppen att ta upp viktiga näringsämnen. Något som du måste fokusera på när du går på en diet är just näringsämnena.

Många avstår från smoothie diet för att de anser att det är för många kalorier i frukten, grönsakerna och den vätska (om det inte är vatten) som används som bas. Det är ingen bra resonemang då en smoothie är fullproppad med mineraler och vitaminer som kroppen behöver för att fungera. Titta på näringsämnena istället för kalorierna.

Fruktsocker är naturligt socker som vi människor har ätit sedan urminnes tider och det är en sockerart som våra kroppar är vana vid. Det finns ingen som helst anledning att lägga till strösocker eller andra sötningsmedel i ett smoothierecept. Fruktsmakerna kommer till sin fulla rätt utan socker och din kropp kommer att må betydligt bättre när den slipper försöka hantera processat och onaturligt socker.