'Massor av fina bilder... handfasta tips om vad man kan göra av sina rester och hur man kan göra maträtterna lite billigare... Användbar bok för alla som vill ha inspiration och tips till vardagsmaten.'
Bibliotekstjänst, Frida Jönsson
God mat behöver inte vara dyr!
Snabbt, gott och billigt. Inspiration, tips och råd för att äta gott för liten peng under studenttiden.
I kokboken Studentköket Budget hittar du matiga, nyttiga och mättande recept på soppor, bowls, pasta och nudlar, wraps, olika sorters pytt i panna och flera vari-anter av korv med bröd. Även recept på gröt, varma mackor/toast och enkla såser.
Mellanmål som smoothies, chiapudding och bars. Allra snabbast går recepten under rubriken Enklast möjligt med max tre ingredienser.
Här finns faktasidor med enkel näringslära, smarta tips och råd om hur du lagar mat på rester och minskar svinnet samt planerar mat för två dagar. Om du äter vego eller inte spelar ingen roll här finns något för alla!
ANN-CATHRINE JOHNSSON är utbildad kostråd-givare och journalist med inriktning mot medi-cin, kost och hälsa. LENA DJUPHAMMAR är fotograf och grafisk form givare. Har gett ut flera kokböcker, bl a Bättre hälsa med bönor med Ann-Cathrine Johnsson. I SAMMA SERIE: STUDENTKÖKET Quick and tasty (2017) STUDENTKÖKET Vego (2018)