Happy Green Ingefära Pulver - Ekologiskt pulver av ingefäraIngefära är en tropisk och blommande örtväxt som kan växa sig nästan upp till två meter hög. Vi håller oss dock till marken och närmare bestämt till roten av ingefäran som använts flitigt i framförallt asiatisk matlagning i tusentals år. Genom att torka ingefärsroten för att sedan mala ned den får vi ett fint pulver med härligt kryddig smak med sting. Happy Greens ekologiska ingefärspulver framställs ur ekologiskt odlad ingefära från Indien eller Sri Lanka och är en given komponent i vårt kryddskafferi. Användning av Happy Green Ingefära PulverFå saker är väl så mysigt som att kura ihop sig med en kopp kryddigt ingefärsté, chai latte eller golden milk? De går alla tre utmärkt att koka med vårt ekologiska ingefärspulver. Pulvret gör sig även galant i olika maträtter och bakverk som kryddiga muffins och gingerbreads, asiatiska wokar eller smakrika grytor. För lite extra sting i smoothies, shots och raw-bollar gör sig även en sked av detta pulver utmärkt. Recepttips: Hetta upp olja och rör ned ingefärspulver, chilipulver och pressad vitlök och låt detta bubbla på svag värme tills det doftar gott och får en fin röd färg av chilin. Denna olja är supergod att ringla över exempelvis rostade rotfrukter och grönsaker eller att marinera tofu eller halloumi i.