Det mångsidiga och multifunktionella chiafröet kommer från Sydamerika och har vunnit global popularitet. Ordet “chia” översätts till “fet” i forntida aztek, och det lilla fröet har visat sig vara en utmärkt källa till fettsyror. Chiafrön innehåller det ideala förhållandet mellan omega 3 och omega 6 fettsyror (3: 1). Chiafrön binder vätska effektivt, och många förväller fröna genom att blötlägga dem i vatten före användning. Blötlagda, chiafrön bildar en gel som kan användas som ersättning för ägg i vegansk matlagning. Chiafrön är också en mättande, utsökt ingrediens för raw gröt, puddingar och smoothies. Ideala förhållandet mellan omega 3 och omega 6 Till pudding och smoothies Inga tillsatser Ekologisk RAW Mild och len smak Den milda, mjuka smaken av chiafrön är perfekt i kombination med kokos, vanilj eller, söta bärsmaker. Vi älskar också att kombinera chiafrön med rå choklad och olika typer av färsk och torkad frukt. Vad kan vara bättre än att njuta av ett välförtjänt eftermiddagsuppehåll eller en slö frukost med en härlig chiapudding med choklad eller äpple & kanel. Användningsförslag Förvällda frön till pudding eller smoothies.