Better You Elektrolytpulver 150g

Better You Elektrolytpulver 150g
Kategorier: Smoothie shakers
Brand: Better You
159 SEK
Mer Info!

Better You Elektrolytpulver 150g

Elektrolytpulver från Better you är ett optimalt tillskott att använda om du svettas mycket eller av annan anledning förlorat mycket vätska. Elektrolyter hjälper oss att återställa kroppens vätskebalands.

  • Innehåll av salter & mineraler
  • Elektrolyter av kokosvatten
  • Återstäler vätskebalans
  • Bidrar till minskad trötthet och utmattning

 

Vad innehåller Elektrolytpulver från Better You

Better You Elektrolytpulver är helt naturligt och innehåller några av de viktigaste elektrolyterna är kalcium, magnesium och kalium. Detta tillskott passar dig som svettas mycket eller har problem med vätskebalansen. Detta skulle kunna förekomma av hård träning, bad och bastu eller att du är dålig på att få i dig vätska. För att du ska kunna ta upp elektrolyterna på bästa sätt så har Better You tillsatt kokosvatten som naturligt har högt innehåll av elektrolyter.

 

När behöver man kosttillskott med elektrolyter

Kombinationen av ett varmt klimat och fysisk aktivitet kan leda till att din kropp svettas mer vilket är ett naturligt sätt för kroppen att reglera kroppstemperaturen. Svett som kroppen gör sig av med innehåller dock elektrolyter och dessa har flera viktiga funktioner i kroppen bla bidra till normal muskelfunktion och upprätthålla vätskebalansen.

Elektrolyter finns inte bara i svett utan förekommer även i blod och urin och gör att vi även gör oss av med elektrolyter även när vi går på toaletten. I detta elektrolytpulver har man tillfört kokosvatten som naturligt är rikt på elektrolyter samt hjälper till med upptaget av övriga ingredienser.

Det är vanligt förekommande att obalans bland elektrolyterna förekommer vid för hård regelebunden fysisk aktivitet, sjukdom eller magproblem som tex diarré och kräkningar. I Better You Elektrolytpulver finns det kalcium, kalium, magnesium och natrium som alla har många viktiga funktioner för kroppen. Kalcium hjälper kroppen med muskelkontraktionen, kalium bidrar till en normal muskelfunktion och normalt blodtryck, magnesium har över 300 funktioner i kroppen men bidrar framförallt till att minska trötthey och utmattning samt nervsystemets normala funktion och muskelfunktion.

Rekommenderad dos: Vid behov, blanda 1 portion (1skopa om 5mg) med 500 ml vatten i en shaker, flaska eller i ett glas och skaka/rör om.

Smak: Citron

Innehåll ElektrolytpulverPer portion (5g)DRI
Natrium320 mg14%
Kalium210 mg10%
Magnesium60 mg16%
Kalcium45 mg6%
Kokosvatten1000 mg**

 

Ingredienser: Kokosvattenpulver (från kokosnöt), natriumcitrat,kaliumcitrat, surhetsreglerandemedel, (äppelsyra), magnesiumcitrat, kalciumlaktat, natriumklorid, aromer, sötningsmedel (steviolglykosider).